Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 2017

 


Οι " Παίονες " αποχαιρέτισαν το καλοκαίρι με μία από τις σπουδαιότερες παράστασεις τους που έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου 2017 στο νησί της Σκοπέλου . Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το  χορευτικό τμήμα παραστάσεων του συλλόγου παρουσίασε μακεδονικούς χορούς φορώντας τις μοναδικές φορεσιές του.  Η παρουσίαση  έγινε στο πλαίσιο του 5ου φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών " Διαμαντής Παλαιολόγος " που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια προς τιμήν του αείμνηστου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου και διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρία "Πλέγμα"  υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Ελληνικού Τουρισμού .
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα , την Κάτω Ιταλία και το Νεπάλ . Η συμμετοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι αιτήσεις είναι εκατοντάδες κάθε χρόνο και το γεγονός ότι μας επέλεξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας τιμά δεόντος .
Το φεστιβάλ ξεκίνησε με παρέλαση των χορευτών από όλους τους συλλόγους στο παλιό λιμάνι της Σκοπέλου που πλημμύρισε από χρώματα και " αρώματα " διαφόρων πολιτισμών .



Το βράδυ τα χορευτικά μας τμήματα καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο δημοτικό θέατρο Σκοπέλου καθώς μάγεψαν με τους χορούς τους ντόπιους , τουρίστες και συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στο χορό της Πουσιτνίτσας που ζητήθηκε προσωπικά από τους διοργανωτές  .








Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές του φεστιβάλ για την άψογη φιλοξενία τους στο νησί , τους εθελοντές συνοδούς που μας βοηθούσαν καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μας και τα οινοποιεία Γουμένισσας Αιδαρίνη και Χατζηβαρύτη για τη χορηγία κρασιών που προσφέρθηκαν στους διοργανωτές του φεστιβάλ .
Τέλος , θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές μας και στη δασκάλα τους που δεν παύουν να μας κάνουν όλους μας περήφανους όχι μόνο για τις εκπληκτικές παρουσιάσεις τους , αλλά και για το ήθος και τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν κάθε φορά .  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου